Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Allah her şeye kadirdir anlamı, Arapçası ve Türkçesi

Ana Sayfa » İslami Cevaplar » İslami Sorular » Allah her şeye kadirdir anlamı, Arapçası ve Türkçesi
Allah her şeye kadirdir anlamı, Arapçası ve Türkçesi

Allah her şeye kadirdir, Her şeye gücü yetendir ile ilgili kuranda geçen Ayeti kerimeleri sizlere hem Arapçaları olarak hemde Türkçe mealleri olarak siz değerli takipçilerimizle paylaşacağız. Allah’ın gücü her şeye yeter ne anlama geliyor? sorusunun cevabını Kuranda bulalım.

Herşeye gücü yetendir

Kuranda geçen ayeti kerimelerle Allah’ın gücünün ne kadar büyük olduğunu görmekteyiz. Özellikle Allah Ayeti kerimelerinde Gücünün her şeye yettiğini defalarca bizlere açıklıyor. 

Maide 40 Ayeti kerimesi Arapçası ve Türkçesi

Bilmez misin ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’a aittir. O, dilediğine azap eder, dilediğini de bağışlar. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللّهَ لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ يُعَذِّبُ مَن يَشَاء وَيَغْفِرُ لِمَن يَشَاء وَاللّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ﴿٤٠﴾

E lem ta’lem ennallâhe lehu mulkus semâvâti vel ardı yuazzibu men yeşâu ve yagfiru limen yeşâu, vallâhu alâ kulli şey’in kadîr(kadîrun).

Ali İmran Süresi 189. Ayeti kerimenin hem Arapçası hemde Türkçesi

Semâların ve arzın mülkü Allâh’ındır (çünkü bu kapsamdaki her “şey”, O’nun Esmâ’sının işaret ettiği mânâlardan – kuvvelerden oluşmuştur, O’na aittir). Allâh her şeye Kaadir’dir.

وَلِلّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَاللّهُ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ﴿١٨٩﴾

Ve lillâhi mulkus semâvâti vel ard(ardı), vallâhu alâ kulli şey’in kadîr(kadîrun).

Allah her şeye kadirdir anlamı, Arapçası ve Türkçesi - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Filistin topraklarına İsrail’den bir tecavüz daha Peygamber’in eğitim modelinde şiddetin yeri olamaz Resimli Cuma Mesajları 2019 Sabah namazı ve ezanı ile ilgili merak ettikleriniz Peygamberimiz ( S.a.v ) döneminde mescit nasıl kullanılırdı? Peygamberimiz Hz. Muhammed’in iftar duası

FACEBOOK'TA BİZ

TemaFabrika

Hoşgeldiniz

İman ve Kuran İslami haber Kaynağı - Tüm Hakları Saklıdır